Dubai: en storslået by i mellemøsten

Historie: fra perle handel til Sort Guld til skyskraber

Dubai har fungeret som en vigtig havn for Golf-regionen for aldre med handel, især perle handel som grundpillen i livet for en betydelig del af sin historie. Et vendepunkt i historien om denne by var placeringen af medlemmer af Bani Yas stammen ledet af Makhtoum familie i 1833, som generelt betragtes som grundlaget for Dubai. For at cementere positionen af Dubai som et handelsselskab port på, herskerne i Dubai tidlige 20. århundrede erklæret toldfri havn.

Efter flere årtier siden nedgangen i perle handel i 1930’erne, var det en anden god, det sorte guld, der forvandler ansigt Dubai. Olie, blev det sorte guld opdaget i Dubai i 1966, og indtægterne stammer fra olie- Tempo udvikling af infrastrukturen i Dubai. I 1971, Dubai dannet sammen med fem andre sheiker og blev en del af De Forenede Arabiske Emirater (UAE).

Dubais rosenrødt affære med olie var ikke lang og op til 1980, faldende indtægter fra olie lavt på alle tidspunkter. Dette krævede en strategisk skift i økonomien i Dubai. besluttede herskerne i Dubai, for at bruge den strategiske fordel, de allerede havde og til at opbygge infrastrukturen til fremme af Dubai, igen som en hub handel og som Business og Tourism Center.

Dette er, hvordan Dubai, som vi kender blev bygget i dag.

Økonomi: eksempel på mangfoldighed

Den hersker over Dubai var altid klar over, at de ikke kan bygge en bæredygtig økonomi på grund af sine begrænsede reserver af olie. De begyndte derfor at diversificere deres økonomier. I dag er den største andel af BNP i Dubai med 27,2% “engros, detail og reparation” efterfulgt af “Transport, opbevaring og kommunikation” med 15,8%. “Fast ejendom og forretningsservice” og “Manufacturing” sammen bidrager med mere end 25% af Dubai BNP.

I dag Dubai er en top shopping destination, hvor statsborgere, herunder berømtheder fra hele verden kommer strømmer til at købe deres foretrukne mærker. Udover indkøbscentre, Dubai er en turistmagnet for sine forlystelsesparker, ejendomsprojekter såsom Palm Island-projektet og ikoniske bygninger såsom Burj Khalifa, den højeste menneskeskabte struktur i verden.

Geografi: Det ekspanderende By

Dubai er i Den Persiske Golf og er den næststørste emirat Abu Dhabi. Som i andre ørkener i Mellemøsten Dubai er med dag temperaturer nå 400C i sommeren i sommeren. Vintrene er mere komfortabel med en gennemsnitlig daglig temperatur på 250C, hvilket reducerede til 12-150C i de kystnære områder.

En bestemt geografisk aspekt af Dubai, at byen skaber nye arkitektoniske underværker for deres ekspansion i både Den Persiske Golf og i ørkenen.

Virksomheder i Dubai: den kommercielle hovedstad i Mellemøsten

Liberal love og skatter, stor infrastruktur og tilslutningsmuligheder med verden skabt et gunstigt miljø for dygtige fagfolk og store multinationale selskaber kommer fra forskellige lande og arbejder i Dubai. Dette er omfanget af indvandringen i Dubai, at størstedelen af befolkningen er en udenlandsk. Den blomstrende forretning i Dubai i dag:

I) rejser og turistindustrien: Denne industri direkte eller indirekte understøtter næsten 9% af den samlede befolkning i Dubai og er tilbøjelige til at støtte mere i fremtiden på grund af den stigende popularitet af Dubai som turistmål.

Ii) Materielle: Den virkelige ejendom sektor i Dubai er i hastig vækst med nye projekter, der er annonceret regelmæssigt. Regeringen investerer også godt i infrastrukturen til støtte for sin spirende økonomi.

Iii) detailsektoren: Som tidligere nævnt, gør denne sektor mere end nogen anden sektor i BNP i Dubai og forventes at vokse hurtigt i fremtiden med stigende købekraft, tilstrømning af turister og multinationale selskaber i Dubai.

Iv) bank- og finanssektoren: Bedre integration af Dubai med resten af verden og dens enestående infrastruktur har store internationale virksomheder, tiltrak i bank- og finanssektoren til at operere fra Dubai.

V) IT: Dubai Internet City (DIC) er den største it-hub i Mellemøsten og Nordafrika. Det er et hjem for mange softwarevirksomheder. Det har også en glitrende webdesign branchen med anerkendte eksperter tilbyder webdesign i Dubai.

Dubai, er indbegrebet af globaliseringen i Mellemøsten er kommet en lang vej, og stadig har så meget at byde på.